Jedlový med Zvětšit

Jedlový med

Jedlový med – medovicový med tmavé barvy.

Více podrobností

Číst dál

Jedlový med má mírně pryskyřicovou a celkově velmi příjemnou chuť, je tmavé hnědozelené až černé barvy, vydrží po dlouhé měsíce v tekutém stavu. Produkuje se ve velkém například na Slovensku, ochutnat ale můžete i některé druhy tohoto medu z oblasti Pošumaví nebo jiných regionů ČR s hlubokými jehličnatými lesy.

Jedlový med má mimořádný podíl polyfenolů, díky čemuž má silné antibakteriální účinky a dokáže zapůsobit i na špatně hojitelné rány. Má také naprosté minimum pylových alergenů, protože obsah proteinů z pylu je v tomto medu naprosto zanedbatelný. Může se použít i na komplikované pooperační rány, což dosti urychlí celkovou rekonvalescenci. Svůj smysl má třeba i při léčbě diabetických vředů.

30 další hesla ve stejné kategorii